Home
Feiten
Tips
Gastenboek
E-cards
Filmpjes van Nieuw Zeeland

Informatie over het liften
Nieuw Zeeland is een ideaal land om te liften, vooral op het noordereiland hoef je nooit lang te wachten voordat je op wordt gepikt.

Tips
Het belangrijkste is dat je backpack duidelijk in het zicht zet, dit omdat de bevolking liever toeristen meeneemt dan de lokale mensen. Je kan ook het beste liften als het licht is, dit omdat je 's avonds niet vaak meer wordt opgepikt. Het is ook geen probleem als je met twee personen aan het liften bent. In Nieuw Zeeland mag je overal langst de wegen liften, behalve niet op de vluchtstrook van een drukke snelweg. Doe je dit wel, dan zit er een grote kans in dat de politie je weg stuurt. Mijn ervaring met het liften is dat hoe verder je van de grote steden zit, des te makkelijker het liften is. Het moeilijkste is dan ook om uit een grote stad te komen, hier kan je wel een paar uur staan. Het beste is dan ook om een bus te nemen naar een buiten wijk, en hier te gaan liften. Dit kan je een hoop tijd besparen. Het is wel aan te raden om altijd wat extra eten , drinken en een tent mee te nemen, zeker als je in een afgelegen gebied bent, waar bijna geen auto's rijden.

Geld
Met liften bespaar je niet alleen een hoop geld, doordat je voor niks van A naar B rijd, maar bij heel veel mensen mag je ook overnachten, en je mag ook vaak bij hun aan tafel schuiven. Dit is echt geen uitzondering, in een maand tijd heb ik niet meer dan 150,- NZdollar uitgegeven. Er was zelfs een man die ons meenam naar een restaurant.

Cultuur
Verder is liften natuurlijk een ideale manier om de cultuur in Nieuw Zeeland beter te leren kennen. Je ontmoet zoveel verschillende mensen. De ene keer wordt je opgepikt door een hippie bus en de andere keer stopt er een visser die je uitnodigt op zijn boot.