Home

Wat neem je mee?

Een kaart van Nieuw Zeeland Hiermee kan je makkelijk je route op uitstippelen
Een tent Als je gaat backpakken, dan moet je tent niet zwaarder zijn dan 3,5 kilo. Je kan een goede 3 persoons iglotent kopen voor minder dan € 50,-. Deze tenten zijn goed genoeg, maar er passen maar twee personen in plus bagage.
Backpack Neem een grote backpack mee, want je moet er ook nog eten bij kunnen stoppen, wanneer je aan het reizen bent. Bij de aanschaf van een Backpack, moet je een beetje geluk hebben, ga je naar een speciaal zaak, dan ben je zo € 140,- kwijt, maar soms hebben ze een uitverkoop en dan betaal je vaak maar de helft. Zelf heb ik mijn backpack bij de Aldi gekocht voor maar € 34,- en deze ziet er na veel gebruikt te hebben nog steeds goed uit.
Matje Het is belangrijk om een compact matje mee te nemen, omdat het ook weer in je rugzak moet passen. Neem geen schuimrubber matje, want deze slapen niet lekker en ze zijn snel versleten. Zelf heb ik een thermarest matje, met een hoes. Deze slaapt lekker en is opgerold 27 cm lang en 15 cm dik. Deze koste mij € 63,- .
Slaapzak Deze moet natuurlijk ook compact zijn. Ik heb een donzen slaapzak gekocht deze is te gebruiken voor rond het vriespunt en voor een rond de twintig graden. Deze koste mij € 84,-.
Binnen laken Het is makkelijk om een binnen laken te hebben in je slaapzak, op deze manier hoef je je slaapzak niet vaak te wassen, en het laken kan je gebruiken als het te warm is voor een slaapzak.
Wandelschoenen Als je van plan bent om veel te gaan lopen in NZ, dan is het verstandig om goede schoenen te kopen, zo krijg je minder last van je voeten, en je krijgt ook geen blaren. Het is wel belangrijk om veel bergschoenen te passen voordat je ze koopt. Mijn schoenen kosten € 150,-.
Een kookset Als je niet alleen op campings kampeert, dan is het makkelijk om een kookset mee te nemen. Deze kan je compleet kopen met een spiritus brander, of je koopt een pannen set met een gasbrander. Ik heb gekozen voor een set met een spiritus brander, deze koste mij ongeveer € 70,-.
Brandstoffles Als je op spiritus kookt dan is het verstandig om ook een goede brandstoffles mee te nemen. Deze mag niet naar brandstof ruiken als je het vliegtuig in gaat. Een brandstoffles kost € 12,-.
Bord, bestek, beker Dit spreekt wel voor zich.
Dagboek Het is leuk om later je avonturen te kunnen nalezen in een dagboek, alleen je komt er niet veel toe om er in te schrijven, is mijn ervaring.
Naald en draad Erg makkelijk, als er iets kapot gaat.
Fototoestel Een fototoestel mag je natuurlijk niet missen, je komt zoveel mooie dingen tegen die je moet vastleggen. Ik heb zelf mijn spiegelreflex toestel ingeruild voor een compacte camera. Een van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je een camera koopt is de zoom, deze gebruik je vaker dan je denkt. Het is ook handig om altijd een extra rolletje en een extra batterij bij je te hebben.
Klein rugzakje Een kleine rugzak is erg makkelijk om bij te hebben als je gaat wandelen, en je wilt iets te eten of drinken meenemen.
Pinpas Het makkelijkste is om in Nieuw Zeeland geld op te nemen, je kan bij al de banken terecht, en je hebt geen gezeur met geld wisselen, of cheques innen enz.
Lonely Planet Dit is een reisgids. Hij is wel duur, maar het is wat mij betreft de beste reisgids die er is.
Wanneer je een grote aankoop doet boven de € 350,- bij b.v. een grote kampeerspeciaalzaak, dan is het vaak mogelijk om een extra korting te krijgen van ongeveer 10%. Dit geven ze niet zomaar, maar met wat onderhandelen moet het lukken. Ze willen vaak een artikel wat je niet nodig hebt er bij geven, als ze dit doen, dan moet je voorstellen dat je een artikel wat je toch al wilt hebben als korting wilt. Vaak is dit nog meer dan 10%.