Home
Feiten
Tips
Gastenboek
E-cards
Filmpjes van Nieuw Zeeland

Tips/Links

Kamperen
Een van de beste manieren om veel geld te besparen, is het rondtrekken met een tent.

Wild kamperen is in Nieuw Zeeland net als in Australië toegestaan. Maar er zijn in Nieuw Zeeland ook voldoende Campings waar je voor een redelijke prijs je tent kan opzetten.
New Zealand Camping Guide

Reisbureau I
Travel Active is een goed reisbureau speciaal voor backpackers die reizen en werken willen combineren, je kan hier kiezen voor een individuele reis of een groeps reis. Ik heb mijn reis ook bij deze organisatie geboekt.

>

Reisbureau II

TunaFish is een goed reisbureau speciaal voor backpackers. Je kan losse vliegtickets, accommodaties, locale tours en trips en reisverzekeringen combineren tot een reis-op-maat. Tevens verkopen ze Lonely Planets, Rough Guides en Capitool gidsen .

Reisbureau III
Wanneer je wel graag op vakantie naar nieuw zeeland wil, maar je bent niet van plan om te gaan backpacken, dan kan je ook meegaan met een groepsreis. Je betaald dan wel wat meer, maar alles wordt dan wel voor je geregeld. Voor een Rondreis in Nieuw-Zeeland kan je bij Djoser, terecht.

Cadeautjes
Wanneer je vriend / vriendin in Nederland jarig is, of je ouders hebben net geld op je rekening gestort. Dan is het wel leuk om ze te verassen met een bloemetje,een taart, Chocolade, of stuur een appel :-)

Kaarten versturen

Het is natuurlijk altijd leuk om een kaart via de post te ontvangen, zeker als die uit Nieuw Zeeland komt.

Op Cardsform kan je een kaart versturen met je eigen foto!

SMS
Je kan wereldwijd gratis Smsjes versturen via sms-online.nl . Je hoeft je hier niet eerst te registreren en je bepaalt zelf wie er als afzender wordt doorgegeven in je sms. Ook ben je hier niet verplicht eerst allerlei vervelende advertenties aan te klikken of gesponsorde aankopen te doen voordat het berichtje wordt verzonden.
Mobiel
Neem je eigen telefoon mee, maar zorg dat hij "sim lock" vrij is, je telefoonwinkel kan je daarmee helpen. Je kan prepaid kaartjes kopen in NZ of huren op het vliegveld (van Auckland in elk geval).

Bellen naar NZ
Wanneer je wilt bellen naar Nieuw Zeeland is het verstandig dat je eerst de verschillende tarieven met elkaar vergelijkt. Op de website bellen.com is dit mogelijk.
Bellen naar NL
De goedkoopste manier om naar Nederland te bellen is via E-phone (van TelstraClear). E-phone cards kun je vaak bij internet shops en dairies krijgen. verkrijgbaar voor 5-10-20-50 dollar. je moet bij het bellen wel je "local access" nummer weten, dan kost het 10ct/m, als je geen local access nummer hebt, dan kost het 15 ct/m de local access nummers zijn vaak wel bekend bij verkooppunten.


Nieuws uit Nederland
Kranten.com (kranten overzicht)
nu.nl
Nieuws uit Nieuw Zeeland

Outdoor shops
De prijzen van de outdoor artikelen kunnen per winkel nogal verschillen. Daarom heb ik wat buitensport zaken even op een rijtje gezet zodat je de prijzen makkelijk kunt vergelijken.
Outdorado.com
Reisartikelen.nl
Kampeermarkt
Bever zwerfsport
Perrysport

Goedkoper is de Scoutshop en als je geluk hebt vindt je iets bij de Aldi of Lidl .

Bus vervoer
Wanneer je liever niet wilt gaan liften, dan is de bus een prima alternatief. In Nieuw Zeeland heb je verschillende organisaties die zich richten op busvervoer voor backpackers:
Kiwi Experience
Travel Pass
InterCity Coachlines
Magic Travellers Network

Startpagina's I
Er zijn verschillende startpagina's over Nieuw Zeeland te vinden. Hier staan handige Links over Nieuw Zeeland op.

Startpagina's II
Hier staan de startpagina's die zich niet alleen op Nieuw Zeeland richten, maar ook op andere bestemmingen en zaken die met reizen te maken hebben.

Website's (NZ)
Er zijn verschillende sites over Backpacken / Nieuw Zeeland te vinden. Hier vind je de leukste.