Home
Feiten
Tips
Gastenboek
E-cards
Filmpjes van Nieuw Zeeland

Welke voorbereidingen moet je treffen als je een jaartje wilt gaan
backpacken in Nieuw Zeeland?

Stap 1: Een visum aanvragen

Een backpacker heeft keuze uit drie visas:
 • Een toeristen visum “visa waiver visitor" (deze hoef je niet aan te vragen). Deze is 3 maanden geldig en je mag er niet mee werken.
 • Een toeristen visum (deze moet je wel aanvragen). Deze is 9 maanden geldig en je mag er niet mee werken. Er is een mogelijkheid om de visa te verlengen tot 12 maanden.
 • Work Holliday Visa (WHV), deze is 12 maanden geldig en het verleent je het recht om er tijdenlijk mee te werken.
 • Het probleem is alleen dat ze (New Zealand Immigration Service ) er per jaar maar een beperkt aantal uitgeven. Op de website van de New Zealand Immigration Service kan je zien of het limiet al is gehaald.
  - De eisen van het WHV
  - De regels van het WHV
  - De aanvraag van het WHV

  bron: New Zealand Immigration Service (tel: 070 3658037)


  Stap 2: Verzekeren

  Natuurlijk bent je kerngezond en neemt je nauwelijks bagage mee. Maar je kunt het niet riskeren om onverzekerd op reis te gaan, want wat doet je bijvoorbeeld als u aan de andere kant van de wereld zit en er gebeurt iets met je, of met een van jou familieleden thuis? En wist je dat de ziekenfonds- of ziektekostenverzekering afloopt als je voor langere tijd naar het buitenland gaat en dat je dus niet meer verzekerd bent voor medische kosten?

  Met een gewone doorlopende reisverzekering kan je niet langer dan een halfjaar naar het buitenland. Een goede verzekering voor backpackers is de "Globetrotter Reisverzekering" van ELVIA. Deze kost ongeveer € 500,- voor een jaar. Bij TunaFish krijg je 10% korting op uw ELVIA Reisverzekering!

  Waneer je niet langer dan 60 dagen onderweg bent, dan kun je ook terecht bij Outdoorpolis.nl Deze verzekering kost € 74,50 (inclusief € 5,50 poliskosten). Deze verzekering is bedoeld voor actieve vakanties (klimmen, raften of een andere outdoor activiteiten).


  Stap 3: Vliegtickets

  Wanneer je naar Nieuw Zeeland gaat, dan wil je natuurlijk zo goedkoop mogelijk vliegen. Ik heb een aantal aanbieders van vliegtickets op een rijtje gezet:
 • CheapTickets.nl
 • Worldticketcenter

 • Stap 4: Accomodatie regelen

  Na een vermoeiende reis heb je waarschijnlijk geen zin meer om nog een hostel te gaan zoeken. Daarom is het een geruststellende gedachte als je van te voren al een hostel geboekt hebt.
 • TunaFish (Klik op: Hotels & Hostels)
 • Auckland Central Backpackers
 • VIP Backpackers
 • Hostels.com

 • Stap 5: Iemand machtigen voor je bankzaken

  Het kan handig zijn om voordat je weggaat iemand te machtigen, zodat mocht er om de één of andere reden iets misgaan (magneetstrip van je pas gaat kapot, je raakt je pas kwijt, etc) er in ieder geval iemand van het thuisfront is die bij de bank bepaalden zaken voor je kan regelen.

  Stap 6: Inpakken

  Hier heb ik heb een lijst opgesteld die kan dienen als een richtlijn voor de spullen die je mee kan nemen naar Nieuw Zeeland.